Öljynvaihto

Öljynvaihto on yksi auton tärkeimmistä huolloista

Moottoriöljy jäähdyttää, tiivistää ja voitelee moottoria sekä sitoo likaa estäen näin moottorin liian nopean kulumisen. Moottoriöljyllä onkin siis suuri merkitys moottorin kuntoon ja käyttöikään. Moottorin käydessä öljyyn kuitenkin kertyy polttoaineen palamisjätteitä sekä metallihiukkasia, jotka heikentävät öljyn voitelukykyä. Öljynvaihto onkin tärkeää, jotta moottoriin saadaan puhdasta, paremmin moottoria voitelevaa öljyä ja epäpuhtaudet saadaan poistettua moottorista.

Öljynvaihdon haasteet ja sotkut on kätevä jättää ammattilaisen hoidettavaksi. Öljynvaihdossa on huolehdittava myös vanhan jäteöljyn ja öljynsuodattimen asianmukaisesta hävittämisestä, sillä ne ovat ongelmajätettä. Meillä öljynvaihtopalvelu huolehtii öljynvaihdon lisäksi näiden jätteiden hävittämisestä.

Öljynvaihtoväli

Öljynvaihto olisi hyvä suorittaa noin 10 000 – 15 000 kilometrin välein. Öljynkulutus vaihtelee autosta ja ajotyylistä riippuen, joten öljyn taso kannattaa tarkistaa viikottain. Öljyä kuluttavat erityisesti esimerkiksi talviajo, pölyiset ja hiekkaiset ajo-olosuhteet ja lyhyet ajomatkat. Edullisin tapa pidentää moottorin käyttöikää on suorittaa öljynvaihto riittävän usein.