Ohjauskulmien tarkistus ja säätö

Ohjauskulmien tarkistus ja säätö

Renkaiden epätasaisen kulumisen taustalla on usein virheelliset ohjauskulmat. Virheellisten ohjauskulmien takia mekaaniset osat, kuten renkaiden akselit ja laakerit kuluvat turhan nopeasti ja renkaiden käyttöikä lyhenee selvästi. Virheellinen pyörien suuntaus saattaa aiheuttaa myös auton ohjattavuuden heikkenemistä sekä polttoaineenkulutuksen kasvua. Ohjauskulmat voivat muuttua kulumisen tai renkaisiin kohdistuneen iskun seurauksena. Ohjauskulmat on hyvä tarkistuttaa ammattilaisella vähintään kerran vuodessa ja myös silloin, jos renkaat kuluvat epätasaisesti tai jos renkaaseen on kohdistunut kova isku esimerkiksi ajettaessa kadun reunakivetykseen tai kuoppaan suurella nopeudella. Ohjauskulmat pitää säätää uudelleen myös silloin, jos auton alustaan vaihdetaan osia.

Ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä etenkin jos ajaessa huomaa esimerkiksi, että ohjaus on jäykkä tai puoltaa sivulle, kääntyessä kuuluu epänormaalia ääntä, käännöksen jälkeen ohjaus ei palaudu kunnolla tai jos kuljettaja joutuu tekemään korjausliikkeitä ohjauspyörällä jatkuvasti.

Oikein säädetyt ohjauskulmat säästävät renkaita ja polttoainetta, sekä takaavat miellyttävän ja turvallisen ajon.

Viimein se saapui, Hunterin saksinostin, nostin joka toimii yhdessä Hunter WinAlign suuntaus-ohjelman kanssa. Ohjelmisto avaa ja lukitsee kääntö- ja liukulevyt, sekä renkaantäyttöasemat huolehtivat oikeista rengaspaineista, näin voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin ajoneuvojen nelipyöräsuuntauksissa sekä alustan huolloissa…!!!